מיחזור ברזל – והרווח כולו שלכם
ברזל הוא אחד מהחומרים השימושיים ביותר בתעשייה, ולמעשה היקפי השימוש האדירים בו הפכו אותו למשאב מוגבל וקשה להשגה, דבר שאיים על רמת המחירים הסבירה שלו לתקופה מסויימת. כיום בזכות תהליכי מיחזור ברזל מתקדמים המצב השתפר ( מקור הברזל כיום הוא כ- 50% ממיחזור וניצול חוזר והשאר מיבוא), וכפי שתבינו מייד, גם אתם יכולים להרוויח רבות מתהליך זה.
מיחזור ברזל – כיצד מתבצע התהליך?
לעומת מתכות אחרות כגון נירוסטה, אלומיניום, נחושת וכו', הברזל מאופיין בנקודת התכה מסויימת שבה ניתן להסתייע על מנת להכשירו מחדש ולמחזרו לשימוש חוזר. נקודת התכה זו היא כ- 1600 מעלות. במפעלים המתעסקים בתהליכי מיחזור ברזל קיימים תנורים ייעודיים שמגיעים לטמפרטורה זו ומתיכים את הברזל עד למצב בו הוא הופך לנוזל. במצב זה ניתן להזרים את הברזל לתוך שבלונות בצורות הרצויות, לצקת אותו ומשם למכור לכל דרוש לאחר קירור.
תהליכי מיחזור הברזל כוללים לא רק את התכת הברזל ויציקתו, אלא גם את העברתו מנקודת השלכת הפסולת למפעל, ושינוע מחדש שלו ביציאה לאחר סיום המיחזור. מדינות רבות בעולם חוקקו חוקים שמחייבים צרכנים פרטיים, עסקיים ומוסדיים לבצע מיחזור ברזל, ולמרות שבישראל עדיין לא קיים חוק כזה, התהליך קורה מעצמו בשל הביקוש הרב לחומר גלם זה.
לקבל תמורה בעד הברזל
באולימפיאדה בסין, בתחילת שנות ה- 2000 בוצע שימוש מסיבי בעשרות אלפי טונות של ברזל על מנת לבנות מתקנים אולימפיים בזמן קצר. תופעה זו דילדלה את סך כמות הברזל הפנוי בעולם, דבר שיצר ביקוש אדיר לברזל, והמחיר הרקיע שחקים בהתאם. אומנם מאז הדברים השתפרו במידה מסויימת, אך עדיין התשואה שתקבלו אם תשכילו למחזר את הברזל שברשותכם בהחלט שווה את זה.
מחיר הברזל משתנה כל הזמן, אך עדיין ניתן להגיד כי עבור כל טון של ברזל או פלדה ניתן להרוויח בין 250 ל- 400 שקלים. משמעות הדבר היא כי עסקים, מפעלים וחברות שונות יכולים להסתייע בחברות מיחזור על מנת לסלק את פסולת הברזל והפלדה מהמתחם וכמו כן, לקבל תמורה מלאה עבור הפסולת.
למעשה, כל שיש לעשות הוא ליצור קשר עם חברה שמתמחה במיחזור ברזל (יש להימנע מהתקשרות עם חאפרים למיניהם!) ולהשאיר את ההתעסקות בפסולת הברזל לטיפולה.
קחו בחשבון כי ההחלטה שלכם לבצע מיחזור ברזל אף תתרום בפועל למניעת הצורך בייבוא ברזל מחו"ל, מה שימנע את עליית מחירי הברזל כאן בישראל. זהו האינטרס של כולנו בסופו של דבר.