חברת גאיה מחזור

שוק המיחזור האלקטרוני לשנת 2015 בהאצה מוגברת

השימוש הגובר במכשירי אלקטרוניקה לבדו וההשפעה הסביבתית של המגמה יובילו את תעשיית מיחזור האלקטרוניקה הגלובלית לשיעור צמיחה שנתי ('Compound Annual Growth Rate', או בקצרה, CAGR) של 23.6% בין השנים 2013 – 2019, זאת על סמך דו"ח מאת Transparency Market Research. הערכת שווי שוק היחזור האלקטרוני העולמי לשנת 2012 עמדה על 9.84 מיליארד דולרים. על פי מחקר שנערך על ידי ארגונים הפועלים בשיתוף פעולה עם האו"ם, עד שנת 2017, יאספו כ-65 מיליון טונות של פסולת אלקטרונית. הנתון הנ"ל הוא זה שיוצר את הרקע לתחזיות הצמיחה בשוק זה. על פי דו"ח 'TMR', המניעים העיקריים מאחורי שוק המיחזור האלקטרוני העולמי, במהלך 4 עד 5 שנים הבאות, יהיו עלייה בהשקעות בטכנולוגיה, אכיפת חוקי מיחזור נוקשים, ומודעות ציבורית מוגברת להשלכות הפסולת האלקטרונית.

מיחזור אלקטרוניקהמספר ארגונים ללא מטרת רווח וקבוצות תמיכה פועלות באופן אקטיבי במאמץ משותף לקדם שיטות עבודה מומלצות למחזור אלקטרוני. בנוסף, כרייה עירונית שיוצרת אפיקים עסקיים חדשים, צפויה להגביר את הביקוש לשירותים ומוצרי אלקטרוניקה ממוחזרים.

מנגד, הדו"ח גם מציין כי שוק מיחזור הפסולת האלקטרוניקת העולמי יהיה מוגבל עקב גורמים כמו חוסר יעילות באיסוף הפסולת ויצוא בלתי חוקי של פסולת מסוכנת למדינות מתפתחות בהם חוקי בטיחות בזמן מיחזור אינם חלים. יתר על כן, השוק עדיין סובל מהעדר טכנולוגיות מיחזור. גורמים אלה יוצרים כוח שלילי גדול להאטה בצמיחת שוק המיחזור האלקטרוני.

הודות וכמה מוצרים אלקטרוניים מכילים מתכות יקרות ונדירות, רוב פעולות המיחזור מכוונות להשבה ואחזור המתכות. הדו"ח מבסס את ממצאיו על מתכות מעובדות כמו: פלדה, נחושת, שרפי פלסטיק (ABS, HIPS, פוליסטירן, פוליקרבונט) ואחרות. מבין אלה, פלדה הייתה החומר הממוחזר ביותר הודות ופלדה גולמית חווה תנודות עלות משמעותיות וכיוון שמדובר בחומר הנפוץ ביותר לשימוש במוצרי אלקטרוניקה.

יתר על כן, הדו"ח מבסס ממצאים על סמך חומרים מועבדים שמשמשים כמניות לייצור מוצרים אלקטרונים חדשים. בין החומרים נכללים: פלדה, נחושת, שרפי פלסטיק, קלקר ועוד. לאורך קווים דומים, הדו"ח חוקר את השוק לפי סוג ציוד מעובד כמו: טלקומוניקציה, מחשבים, צרכן, תעשייתי ועוד. החלק הארי של פעילויות המיחזור לשנת 2012 היה מחשבים, והמגמה צפוייה לארוך גם אחרי התחזית שבדו"ח ככל שמחזור החיים הממוצע של מחשבים פוחת הודות להתפתחות מסיבית בפיתוח שבבים.

המשך גלישה נעימה.

דילוג לתוכן